Llengües

Amputats Sant Jordi envia material ortopèdic als camps de refugiats a Síria

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Amputats Sant Jordi envia material ortopèdic als camps de refugiats a Síria

  • L’entitat té un acord des de fa quatre anys amb Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio.
  • Aquest any s’ha inclòs l’enviament de material per a fer pròtesi perquè el camp compta amb ortopedistes.

El poble sirià fa prop d’una dècada que viu en guerra i l’associació Amputats Sant Jordi està solidaritzada amb la seva situació, per això periòdicament envia material ortopèdic als camps de refugiats a Síria. Aquest cap de setmana es va produir un nou enviament que incloïa 84 cadires de rodes, més de 200 crosses, caminadors, immobilitzadors, etc. Aquest cop, la gran novetat ha estat poder incloure material  per a pròtesis, ja que el camp compta ara amb ortopedistes que poden preparar-les i adequar-les a cada cas concret.

En un territori on hi ha un conflicte armat és especialment necessari disposar de material ortopèdic, ja que les amputacions són habituals, com explica Lorena Blanco, presidenta d’Amputats Sant Jordi: “No només són causades directament per les ferides d’un atac o una mina, sinó que, en molts casos, l’escassetat d’equip mèdic i de cures postoperatòries fan que els metges hagin d’amputar quan en altres circumstàncies es podria haver salvat el membre”. L’associació catalana està molt sensibilitzada amb la situació de milers de mutilats sirians i per això el 2017 va establir un acord de col·laboració amb l’ONG Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio per a l’enviament de material a camps de refugiats en territori sirià. Amputats Sant Jordi recull material que s’envia des de residències, entitats i particulars, a través de la col·laboració d’MRW, el repara i el prepara per a enviar al país d’Orient Pròxim.

En aquesta tasca té un paper destacat en Julio Berzal, que és l'encarregat de crear les sinèrgies entre entitats que permeten accions com la dels enviaments a Síria i també a altres països, com ara Bolívia.

“Som una entitat local i ens dediquem a ajudar, acompanyar i assessorar les persones que tenen amputacions a Catalunya, però no podem viure d’esquena a la realitat de milers de sirians que no tenen accés als materials que tenim aquí. El nostre compromís amb ells és ferm”, assevera Lorena Blanco.

Amputats Sant Jordi continuarà recollint i reparant el material donat per omplir un nou contenidor que ajudi a millorar la qualitat de vida dels refugiats sirians.

Col·laboradors