Llengües

Qui Som?

Qui Som?

Amputats Sant Jordi (ASJ) és una entitat sense ànim de lucre que dedica els seus esforços a oferir suport a persones amb amputació, agenèsia, altres discapacitats físiques i les seves famílies, per aconseguir la plena inclusió d’aquest col·lectiu i defensar els drets que els assisteixen. Totes les nostres accions estan enfocades a promoure una nova cultura de les capacitats que aspira a crear una societat més inclusiva i respectuosa amb la dignitat de la persona i les diferències.

Els inicis de l’entitat es remunten a l’any 1992, quan un grup de pacients de rehabilitació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va veure la necessitat de millorar les condicions de vida de les persones amb amputació.

Amb més de vint-i-cinc anys d'història, el camí recorregut fins ara per l'entitat ha estat molt important, tot i que encara queden moltes fites per assolir.

Durant aquest camí, l'any 2011 la nostra entitat va rebre el Premi Voluntariat 2011 en la modalitat d'àmbit nacional gràcies al projecte de cooperació internacional Per i per a la solidaritat. L'any 2014 vàrem impulsar l'Observatori de la Discapacitat Física (ODF), un instrument tècnic al servei de la societat per a la recopilació, sistematització, actualització, generació i difusió d'informació relacionada amb l'àmbit de la discapacitat.

Creant sinergies amb les diferents entitats que hi ha en el territori espanyol de persones amb amputació i/o agenèsia, ens vàrem trobar amb una casuística inusual com la manca de dades i d’informació i falta d'apoderament. Aquestes van ser les necessitats detectades que van donar lloc a la creació de la primera Federació d’àmbit estatal d’associacions de persones amputades i/o agenèsia en el transcurs del 2016.

Avançar cap a la plena igualtat d’oportunitats i eliminar les diferents barreres que han d’afrontar en la vida quotidiana les persones amb amputació i discapacitat física proporciona a Amputats Sant Jordi una il·lusió renovada i les ganes per continuar endavant en aquesta nova etapa.

Twitter ASJ

Col·laboradors