Llengües

Sensibilització

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Sensibilització

La sensibilització és una eina bàsica per aconseguir transformacions socials reals i que permetin, a llarg termini, avançar cap a una veritable normalització de les persones amb diversitat funcional. Per això, és imprescindible començar amb la sensibilització dels més joves per poder aconseguir canvis importants i duradors en la societat.

Per més informació: educatiu@amputats-santjordi.org

TALLERS EDUCATIUS EN CENTRES ESCOLARS:

CONNECTA'T AMB LA DISCAPACITAT: CONSCIÈNCIA SOCIAL I SOLIDARITAT

La sensibilització als alumnes de centres educatius (primària, secundària, batxillerat, cicles formatius, universitats, centres oberts i centres per a joves) sobre la discapacitat amb l'objectiu d’educar i facilitar eines que ajudin els adolescents i joves a créixer en valors socials com el de la solidaritat, la cooperació i el respecte per la diferència. El programa busca apropar a les aules la implicació directa d'adolescents i joves a situacions de la vida quotidiana de les persones amb discapacitat (física, visual, auditiva).

L'activitat que es realitza està dividida en tres parts:

  • Part teòrica: el participant rep informació a partir de dades, exemples, suport visual i el testimoni d'un voluntari amb discapacitat per parlar sobre la diversitat funcional, els tipus, les causes... Es tracta d’una xerrada interactiva on l’alumne pot preguntar i resoldre dubtes que pugui tenir en aquesta matèria.
  • Part pràctica: perquè el jove es posi a la pell d’una persona amb diversitat funcional. Els participants surten al carrer amb material ortoprotètic i ajudes tècniques (cadires de rodes, bastons de mobilitat i crosses) i així poden experimentar en primera persona com és el dia a dia de les persones amb discapacitat sent conscients de les barreres arquitectòniques que encara existeixen, a més de les barreres que crea l’incivisme i de la manca d’accessibilitat que sovint segueix havent-hi.
  • Qüestionari: els alumnes i mestres participants responen a un qüestionari que ens permet conèixer com s'han assolit els conceptes treballats i quin és el seu grau de satisfacció.

Finalitzada l'activitat i amb totes les dades obtingudes, l’àrea de sensibilització d’ASJ elabora un informe d'Accessibilitat on s'exposen els resultats obtinguts durant el curs i es valora el grau de consciència que els joves tenen de la realitat de les persones amb diversitat funcional. També es mostra quina és l'accessibilitat interior i de l'entorn dels centres educatius on s'ha dut a terme l'activitat. Aquest informe es lliura a les administracions públiques corresponents (Generalitat, Diputació i Ajuntament) per tal de promoure la participació dels joves fent arribar la seva opinió.

Qüestionari d'alumnes

Qüestionari de Valoració Educadors



SENSIBILITZACIÓ A LA CIUTADANIA

A través de l'educació en valors i la prevenció es contribueix al desenvolupament d'una ciutadania responsable, activa, solidària i defensora dels drets de les persones amb diversitat funcional per aconseguir una transformació social real cap a la plena integració d'aquest col·lectiu. Per aquest motiu, ASJ participa en tota mena de propostes i activitats que contribueixin a sensibilitzar la ciutadania en matèria de discapacitat.

L'entitat és present, entre d’altres, a la Mostra d'Associacions de Barcelona que convoca el Consell d'Associacions de Barcelona, al Pla Comunitari del Casc Antic i també organitza tallers, debats i jornades de conscienciació en diversos municipis catalans en col·laboració amb altres entitats i associacions.

Twitter ASJ

Col·laboradors