Llengües

Pròtesi

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Pròtesi

L'ús de pròtesis ortopèdiques, tant per a membre superior com inferior a conseqüència d'una amputació, està condicionat per les característiques de l’amputació, del monyó i el tractament de rehabilitació posterior que es rebi.

Les pròtesis es poden classificar de diverses maneres, en funció del nivell d’amputació, de la seva funció (actives o pasives), del material que les constitueixes o del seu disseny estructural (exoesquelètic o endoesquelètic). Però, a grans trets, les pròtesis poden ser de dos tipus:

  • Exopròtesi: aquelles que es troben fora del cos i que es poden treure a voluntat.
  • Endopròtesi: aquelles pròtesis tancades que estan completament envoltades de teixit. Requereixen cirurgia per aplicar-se.

 

El sistema de salut garanteix a les persones assegurades l'obtenció de les pròtesis externes, ortesis i cadires de rodes prescrites per metges especialistes de la xarxa sanitària pública i que estiguin incloses a la cartera del sistema nacional de salut vigent.

Per obtenir-les, el metge especialista lliurarà un document anomenat PAO (Prescripció d'Article Ortoprotètic) i adreçarà el pacient a la unitat de tramitació, on rebrà un document de validació administrativa i la informació dels centres d’ortopèdia.

 

Veure catàleg de prestacions ortoprotètiques a càrrec del Servei Català de Salut

 

Amputats Sant Jordi ofereix acompanyament en tot el procés i assessorament per triar la pròtesi més adequada en cada cas.


Twitter ASJ

Videos

Col·laboradors