Llengües

Un reconeixement al voluntariat en el Dia Internacional de la Solidaritat

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Un reconeixement al voluntariat en el Dia Internacional de la Solidaritat

Avui, 31 d'agost, se celebra en Dia Internacional de la Solidaritat per decret de l'Assemblea General de les Nacions Unides, triant-se aquesta data en honor al moviment social polonès Solidaritat, representat en 1980 pel gremi sindical ‘Solidarność’ i que va ser un dels tants moviments responsables de la caiguda del mur de Berlín en 1989.

El propòsit d'aquest dia es basa en un principi bàsic que és el de l'ajuda mútua o l'ésser solidaris amb els altres, principalment en els moments on les dificultats de la vida i els fets polítics i socials es veuen alterats en el món. La solidaritat és la clau per a vèncer les injustícies i permet tancar ferides que s'han obert per les desigualtats i la falta d'oportunitats socials.

La solidaritat, en paraules de l'ONU, "no només és un requisit de caràcter moral, sinó també una condició prèvia per a l'eficàcia de les polítiques dels països i els pobles". És, en definitiva, "una de les garanties de la pau mundial"

Des d'Amputats Sant Jordi volem commemorar aquesta jornada fent un reconeixement a la fonamental tasca de les persones voluntàries que col·laboren amb la nostra entitat i amb moltes altres. Aquestes persones representen millor que ningú l'esperit solidari i el desig del bé comú.

Tota la societat, inclòs món empresarial i institucions, ens hauríem d'impregnar d'aquest esperit i construit entre totes i tots un món més igualitari. Donar suport a les necessitats socials és una tasca bàsica per a una societat més justa.

Col·laboradors