Llengües

Torna a Barcelona la campanya de sensibilització "Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita"

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Torna a Barcelona la campanya de sensibilització "Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita"

La campanya pretén fer el transport públic de Barcelona més accessible per a totes les persones 

Lorena Blanco, presidenta d'Amputats Sant Jordi, és una de les protagonistes de la campanya: "La meva mobilitat és reduïda. El teu civisme no hauria de ser-ho"

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat la campanya "Al bus i al metro, dona prioritat absoluta a qui ho necessita" amb la col·laboració de l'Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) i de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L’objectiu és sensibilitzar i fomentar l’ús cívic dels espais i seients reservats per a persones amb mobilitat reduïda i altres discapacitats, junt amb l’ús prioritari que tenen dels ascensors al transport públic de Barcelona.

Per actuar es preparen accions per destacar les indicacions de prioritat

L’actuació sensibilitzadora se centra en donar visibilitat a totes les indicacions de prioritat situades als espais reservats a bord dels vehicles, com ara: millores als espais reservats dels nous trens, i també en les instal·lacions; fer servir vinils especials als ascensors per destacar l’ús prioritari que tenen les persones amb cadira de rodes, pròtesi, o amb altres discapacitats físiques.

Lorena Blanco, Javier Riojano i Andrés Hinarejos són els protagonistes de la campanya          

A la campanya s’inclouen les declaracions reals de Lorena Blanco, Javier Riojano i Andrés Hinarejos, tres testimonis amb discapacitats físiques que a través de les seves paraules reflecteixen les dificultats i obstacles amb què es troben en el seu dia a dia quan fan ús del transport públic. Incideixen en la necessitat de reforçar la sensibilització i el civisme, a més de conscienciar a la ciutadania sobre el respecte de les necessitats que tenen les persones amb mobilitat reduïda.

Des d'Amputats Sant Jordi volem subratllar la importància del compromís social de fer un ús adequat del transport públic. Tothom té dret a sentir-se còmode en l’espai públic i les persones amb discapacitat han de tenir accessibilitat als espais reservats i de prioritat. Així mateix, és fonamental fer un ús cívic i, en el cas del transport públic, donar prioritat a les instal·lacions senyalitzades, com als ascensors del metro i cedir els seients preferents a aquelles persones que ho necessitin, a més de respectar els espais reservats per a cadires de rodes.

La nostra directora, Lorena Blanco, manifesta: “Tu pots anar per les escales. Jo necessito l'ascensor. [...] A totes les estacions hi ha alternatives per a persones sense mobilitat reduïda ni cap tipus de discapacitat: escales de pedra o escales mecàniques. Malgrat això, massa sovint hi ha persones que prefereixen agafar l'ascensor. El problema sorgeix quan no cedeixen l'ús prioritari als que no tenim cap més opció que utilitzar l'ascensor”.

Col·laboradors