Llengües

Onada d'amputacions a Texas a causa de la diabetis

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Onada d'amputacions a Texas a causa de la diabetis

La diabetis és una malaltia les complicacions de la qual inclouen mal en els nervis i mala circulació de la sang, tots dos problemes poden ocasionar que es formin nafres (úlceres) als peus que empitjorin ràpidament i que poden derivar en la necessitat d'una amputació.

Això ho saben bé a Texas, que una de les taxes més elevades als Estats Units de persones amb amputacions relacionades amb la diabetis: prop de 52 per cada 100.000 hospitalitzacions. Set de cada deu d'aquestes amputacions tenen lloc en Bexar, unes 2.000 a l'any.

En l'Institut de Diabetis de la University Health, la incidència dempeus diabètic, d'úlceres i amputacions és tan alta com un 2% de la població general.

La comunitat llatina és la més afectada a causa de diverses causes: un percentatge baix d'assegurança de salut, poca familiaritat amb el sistema d'atenció, alts nivells de desconfiança mèdica i barreres idiomàtiques. El 80% de les cirurgies per a extirpar un dit, un peu o una cama es deuen a complicacions amb la diabetis.

Queda clar que la diabetis és una malaltia que convé controlar, ja que pot derivar en conseqüències greus.

Col·laboradors