Llengües

Neix REDIS, la primera revista científica sobre discapacitat

Neix REDIS, la primera revista científica sobre discapacitat

Hem de donar la benvinguda a REDIS, Revista Espanyola de la Discapacitat, una nova publicació que té com a padrí el divulgador Eduard Punset; l'objectiu és transmetre coneixement i sensibilització, i d'aquesta forma, ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
Aquesta nova revista, presentada pel secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno, el director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat, Ignacio Tremiño, i el president del CERMI, Luis Cayo, és pionera en el camp de les publicacions on-line vinculades a la discapacitat.
Durant la seva presentació, Moreno va destacar el paper de publicació "com a punt de trobada i de cooperació" entre associacions, universitats i institucions, en aquest cas amb la finalitat de la divulgació científica. REDIS pretén aportar els estudis més innovadors en el camp de la discapacitat, especialment aquells avenços mèdics i científics, i tot això amb la immediatesa que proporciona Internet.

Les noves tecnologies, en paraules del secretari d'Estat, poden reportar a les persones amb discapacitat moltes avantatges, de fet, el 95% de les persones amb discapacitat tenen telèfon mòbil, el 88% fan servir ordinador personal i un 70% smartphone. Amb aquestes dades, cal tenir en compte la importància de la transmissió de coneixement via Internet i xarxes socials i aprofitar els beneficis que aquests nous canals poden aportar.

Col·laboradors