Llengües

MAIS: Programa d'inserció laboral per a receptors de la Renda Garantida de Ciutadania i persones en risc d'exclusió a Catalunya

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

MAIS: Programa d'inserció laboral per a receptors de la Renda Garantida de Ciutadania i persones en risc d'exclusió a Catalunya

Amb una durada prevista des de l’1 de maig del 2023 fins al 30 d’abril del 2024, el Programa MAIS és una oportunitat per a les persones en situació de vulnerabilitat de millorar la seva situació laboral i personal. Inclou un itinerari d’acompanyament amb formació, orientació individualitzada i pràctiques laborals. 

Dirigit a persones amb motivació i ganes d’accedir al mercat laboral

Amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l’Associació d’Amputats Sant Jordi (ASJ), MAIS és un programa d’acompanyament i orientació laboral basat en un recorregut de diferents accions que ofereix assessorament i formació per a la inserció laboral.

El programa es presenta como una eina indispensable per a donar continuïtat a les actuacions d’orientació de suport i acompanyament a les persones destinatàries, sobretot als col·lectius d’especial vulnerabilitat que es troben en situacions de pobresa, risc, desigualtat i exclusió social

La seva finalitat és incrementar el grau d’ocupabilitat de les persones participants i assolir la seva inserció laboral. Va dirigit a persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania(RGC), de l’ingrés mínim vital i persones en risc o en situació d’exclusió social i que tinguin un grau d’ocupabilitat el qual es pot veure incrementat si participen en mesures actives d’inserció.

Per poder participar, les persones interessades han de complir dos requisits: estar motivades i tenir ganes d’accedir al mercat laboral i estar inscrites a l’oficina de treball com a demandants d’ocupació o com a demandants de millora de feina.

Atenció personalitzada, desenvolupament competencial i pensament crític

Entre els objectius prioritaris del Programa MAIS 2023-2024, destaca aconseguir la integració laboral de la persona a través de la millora del grau d’ocupabilitat i mantenir el lloc de feina i l’autonomia. També treballar l’apoderament i el pla de desenvolupament competencial, enfortir la seva identitat i potenciar les seves capacitats, així com promoure la iniciativa i el pensament crític per transformar-se i transformar el seu context.

El Programa de Mesures Actives d’Inserció està dissenyat de forma totalment personalitzada perquè cada usuari o usuària pugui potenciar la seva experiència d’aprenentatge aprofundint en cada necessitat particular o perspectiva personal.

Les persones participants rebran atenció personalitzada i comptaran amb un orientador de referència. A més de rebre una orientació individualitzada i grupal, podran adquirir competències personals i professionals, obtenir certificats d’aptituds professionals i realitzar pràctiques laborals per a la reactivació. En tot aquest procés, també disposaran d’un espai de recerca de feina i acompanyament i d’un seguiment de la seva inserció. Comptaran, així mateix, amb accions encaminades a millorar el seu benestar psicosocial.

Amb la intenció de millorar el grau d'ocupabilitat, aquesta iniciativa pretén no només facilitar l'accés al mercat laboral, sinó també promoure l'autonomia i el desenvolupament personal de la gent que hi participa.

El projecte MAIS es durà a terme al Punt d’Atenció MAIS L’Hospitalet (Avinguda Mare de Déu de Bellvitge, 20, 1a Planta) i al Punt d’Atenció MAIS Barcelona (C/ Cuba, 2, Baixos). Per inscriure’t, contacta amb: maisorientacio@amputats-santjordi.org / maisorientacio2@amputats-santjordi.org.

Col·laboradors