Llengües

L'obtenció de la incapacitat permanent deixa de ser una causa per l'acomiadament automàtic

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

L'obtenció de la incapacitat permanent deixa de ser una causa per l'acomiadament automàtic

L’extinció de la relació laboral dependrà de la voluntat de la persona treballadora, que podrà demanar una adaptació del lloc de feina o un canvi de funcions

L’Estatut dels Treballadors eliminarà l'article que estableix l'obtenció de gran invalidesa o incapacitat permanent total o absoluta com una causa per l'acomiadament automàtic per part de l'empresa. El govern espanyol ha aprovat la modificació d’acord amb el CERMI, Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, amb l’objectiu de protegir més eficaçment l’ocupació de les persones amb discapacitat.

La norma passa ara la possibilitat d’extingir la relació laboral a la voluntat de la persona treballadora, que podrà demanar l'adaptació del lloc de treball o el canvi a una vacant d'acord amb la seva nova situació.

El text aprovat també defineix els criteris per valorar quins serien els ajustaments necessaris a fer per part de l'empresa i si n'hauria d'assumir el cost o es podria sufragar amb subvencions públiques.

Aquesta modificació compleix amb el mandat de les propostes recollides al Llibre blanc sobre ocupació i discapacitat per a reforçar l’accés de les persones amb discapacitat a l'ocupació i eixamplar els seus drets.

Col·laboradors