Llengües

Les persones amb discapacitat es queden sense platja fins l’estiu a Barcelona

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Les persones amb discapacitat es queden sense platja fins l’estiu a Barcelona

La temporada mitja de bany començava el passat 1 d’abril però les persones amb discapacitat hauran d’esperar almenys fins l’estiu per poder-se banyar a les platges de Barcelona. Així se’n feia ressò el diari El Periódico. El motiu, la falta de monitors que puguin auxiliar a les persones amb mobilitat reduïda a accedir a l’aigua.

La licitació per adjudicar el procés de contractació per a les tasques de bany assistit a persones amb discapacitat, que hauria d’haver-se resolt al mes de març, ha quedat deserta. Només una empresa va sol·licitar la concessió. Es tracta d’Aunar, la mateixa companyia que l’any passat ja es va encarregar d’aquesta tasca a les platges de Nova Icària, Sant Miquel i Fòrum, però enguany l’Ajuntament no li ha permès obtenir la concessió per no presentar a temps un certificat per provar que està al corrent dels pagaments amb Hisenda.

Escenari preocupant

La conseqüència la paguen els usuaris, que s’hauran de privar de banyar-se al mar fins l’estiu. Un fet greu que s’accentua per les fortes calors previstes ja durant la primavera i que comencen a preocupar molt especialment a Catalunya, on la sequera i la manca de pluges planteja un escenari preocupant. Per refrescar-se, les persones amb discapacitat hauran de buscar alternatives a la platja. Panorama trist alhora que decebedor per part de l’Ajuntament, que n’és el responsable final i que hauria d’oferir una alternativa.

Gairebé 8.000 usuaris amb problemes de mobilitat van ser ajudades a entrar al mar el darrer any. Un servei considerat per l’Ajuntament “d’alta demanda”, ja que a Barcelona viuen al voltat de 155.000 persones amb algun tipus de discapacitat. Davant aquest escenari, l’Ajuntament ultima un procediment d’urgència per resoldre el problema, però la resolució podria demorar-se més de dos mesos, fet que deixa sense platja a les persones amb discapacitat almenys fins l’estiu.

Demanem solucions

Des d’Amputats Sant Jordi demanem a l’Ajuntament de Barcelona solucions i celeritat en els processos per tal de no deixar a ningú enrere i mantenir les platges accessibles per a tothom, independentment de la seva condició física.

El servei de bany assistit per a persones amb discapacitat és necessari i afecta a milers de ciutadans i ciutadanes que tenen dret a gaudir de les nostres platges amb seguretat.

Col·laboradors