Llengües

La Ministra de Sanitat es compromet, en el 25è aniversari d’Amputats Sant Jordi, a augmentar els serveis i prestacions del catàleg ortoprotètic

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

La Ministra de Sanitat es compromet, en el 25è aniversari d’Amputats Sant Jordi, a augmentar els serveis i prestacions del catàleg ortoprotètic

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar que el govern està treballant en la redacció d’una llei per la Igualtat de tracte i la no-discriminació

 

 

L’Associació Amputats Sant Jordi va celebrar ahir a la nit al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, espai on es va crear l’entitat l’any 1992, el seu vint-i-cinquè aniversari amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat. Durant l’acte, a més de fer un agraïment públic a totes aquelles persones que han col·laborat amb Amputats Sant Jordi durant aquests anys, també es va presentar la Federació Estatal d’Associacions de Persones amb Amputació i Agenesia.

 

Amputats Sant Jordi va voler fer un reconeixement a un dels fundadors, Ramon Nicolau; a l’empresa MRW, per la seva col·laboració en la recollida de material ortoprotètic solidari i a l’expresidenta de l’entitat, Pilar Díaz, que es va dirigir a les dues-centes persones que van assistir a l’acte emocionada, recordant la feina que s’ha fet durant tots aquests anys. La presidenta d’Amputats Sant Jordi, Marta Canas, va posar en valor el treball transversal de tantes persones durant aquests 25 anys “per aconseguir fer créixer una entitat com la nostra malgrat les dificultats”.

 

Canas, durant la seva intervenció, va recordar que “el paper d’Amputats Sant Jordi no només es redueix a donar assistència a les persones amb amputació, sinó que també hem estat protagonistes directes de la legislació del Parlament, com quan vam impulsar l’any 2008 la creació del catàleg ortoprotètic, el primer a l’estat” que la ministra Dolors Montserrat, durant el seu parlament, va anunciar que “ampliarem amb més serveis, productes i millors prestacions”.

 

La ministra de Sanitat va remarcar “el paper d’entitats com Amputats Sant Jordi en la construcció d’una societat diversa i solidària”.

 

Carles Puigdemont, per la seva banda, va transmetre als assistents un missatge d’agraïment, perquè “heu aconseguit que la fotografia del país sigui completa, que quan ens emmirallem en el mirall que ens hem posat al davant ens reconeguem i ens agradem i ens reconeguem com som”.

 

 

Puigdemont va ressaltar que el Govern està proposant tirar endavant el projecte de Llei per a la Igualtat de tracte i la no-discriminació, “amb l’aspiració que sigui pionera”, i va remarcar la voluntat de continuar treballant també perquè “quan pensem en la innovació i la tecnologia, aquesta arribi a tothom, i quan diem tothom és tothom”.

 

 

Entitats d’arreu de l’Estat s’uneixen per primer cop en una nova federació

 

En el transcurs de l’acte d’ahir, també es va presentar la Federació Estatal de Persones amb Amputació i Agenèsia, que fixarà la seva seu a Barcelona, i que és la suma d’entitats de diferents comunitats autònomes que representen a més de 150.000 persones amputades d’arreu d’Espanya. L’objectiu de la Federació, en paraules del seu president José Antonio Martín és “defensar els interessos que millorin la vida de les persones amb amputació davant els qui pretenen fer negoci” i va avançar que la nova federació “treballarà intensament amb el ministeri en la redacció del nou catàleg ortoprotètic”·

Col·laboradors