Llengües

PER LA DIGNITAT DE LA DISCAPACITAT

PER LA DIGNITAT DE LA DISCAPACITAT

Davant l’ofensiu i intolerable article “Nou escàndol de Collboni, ara amb una figurant multiús”, publicat ahir pel mitjà digital directe.cat, on s’insultava a la presidenta d’Amputats Sant Jordi, Mª Pilar Díaz López, afirmant que mentia sobre la seva discapacitat, exigim una rectificació formal en els mateixos termes. Considerem que un simple tuit i despenjar la notícia no és suficient, ja que s’ha vulnerat l’honor d’una persona i en extensió s’ha fet burla de tot un col·lectiu. 

L’article és un insult a la dilatada trajectòria de Díaz en defensa dels drets de les persones amb discapacitat i a la seva participació i reivindicació des de l'àmbit associatiu i, des de fa uns anys, també en l’àmbit polític.

Com a entitat que treballa per defensar els drets de les persones amb amputació, agenesia i discapacitat física, considerem que desqualificar Mª Pilar Díaz acusant-la d’una falsa discapacitat i afirmar que va a unes llistes municipals per donar pena i no per mèrits propis és, a més de poc ètic i deplorable, una discriminació i menyspreu per a les persones que tenen “unes capacitats diferents”, sent un insult, també, la vàlua professional de les persones amb discapacitat.

La manca de rigor periodístic i la publicació d’informacions d’aquesta mena no contribueixen a “normalitzar” la discapacitat ni ajuden a posar les bases d’una societat respectuosa amb les diferències i els drets de les persones amb discapacitat.

 

Col·laboradors