Llengües

El nou catàleg protètic ja és una realitat

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

El nou catàleg protètic ja és una realitat



  • ASJ, que ha participat del grup de treball que ha configurat el nou catàleg, celebra la seva esperada publicació
  • L’associació demana que s’accepti el concepte de millora, pel qual es pot prescriure una pròtesi superior aportant la diferència de preu

Barcelona, 1 de febrer de 2022. El ministeri de Sanitat ha publicat l’actualització del catàleg de pròtesis per a persones amb amputació o agenèsia que Amputats Sant Jordi i la resta del teixit associatiu feia anys que esperaven. Des de l’associació catalana, que ha participat en el procés de renovació del catàleg, celebren la seva publicació i demanen a les comunitats autònomes que l’implementin com més aviat millor. “Fa anys que esperem la publicació del nou catàleg, no cal esperar els sis mesos que dóna de marge el text, la gent que s’ha de canviar les pròtesis el necessita ja”, explica Carlos Lázaro, membre de la Junta Directiva d’Amputats Sant Jordi.

L’entitat es mostra satisfeta amb el resultat i, sobretot, amb el procés d’elaboració, que ha comptat amb totes les parts implicades.

Lázaro, que ha format part com a usuari amb coneixements tècnics del grup de treball del nou catàleg, posa el focus també en el concepte de millora, que algunes comunitats com Catalunya encara no han acceptat. Aquest concepte permet que es pugui prescriure una pròtesi de fora del catàleg, per ser més nova i millorada, i que la persona usuària se’n beneficiï igualment de l’ajuda, aportant la diferència de preu: “No té sentit que si el metge, per les teves característiques, et recomana una pròtesi superior a la que apareix al catàleg hagis de pagar-la sencera i no puguis rebre el suport públic”, argumenta Carlos Lázaro.

D’altra banda, des d’Amputats Sant Jordi també alerten que els preus que apareixen al text es van tancar el 2020 i que els fabricants dels productes més nous, com ara el genoll o el colze electrònics, han apujat un 10% els preus en aquest temps: “Esperem que això no generi un conflicte amb les ortopèdies a l’hora de dispensar els productes prescrits”.

Col·laboradors