Llengües

El concurs ‘Apps per a tothom’ obre la seva competició online a tota la comunitat de desenvolupadors

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

El concurs ‘Apps per a tothom’ obre la seva competició online a tota la comunitat de desenvolupadors

Apps per a tothom, el concurs per desenvolupar aplicacions mòbils accessibles i universals per a totes les persones, acaba d’obrir la seva competició online a tots els desenvolupadors, empreses, emprenedors, startups o qualsevol persona que vulgui contribuir a crear ciutats més intel·ligents i també més humanes.

El període per inscriure aplicacions va començar el passat 7 de setembre i romandrà obert fins el dia 23 d’aquest mateix mes. Poden apuntar-s’hi totes les apps que compleixin els següents requisits:

  • Encaixar a algun dels 4 temes del challenge: mobilitat urbana, salut & benestar, turisme & cultura i ciutat col·laborativa.
  • Ser accessibles per a tothom, al marge de la seva edat o circumstàncies.

Un cop es tanqui la competició online, on hi participen les apps que s’apuntin ara i les que participen des que va començar el repte en juny, un jurat d’experts online seleccionarà les 10 millors que competiran a la final que se celebrarà al mes d’octubre.

Les tres guanyadores es repartiran 5.000 euros de la següent manera: 3.000 per a la primera, 1.500 per a la segona i 500 per a la tercera. A més, l’app guanyadora tindrà un pas directe per a la gran final internacional de Smart City Hack que se celebrarà a Barcelona durant Smart City Expo World Congress, al novembre.

Un projecte per a tothom

Apps per a tothom està impulsat per COCEMFE Barcelona i l’Observatori de la Discapacitat Física i forma part de Smart City Hack (SCH), un projecte que promou arreu del món la implicació dels ciutadans en el disseny de la seva ciutat, mitjançant el desenvolupament de solucions tecnològiques. Amb aquest projecte, tots dos uneixen el seu esforç a fi que aquestes solucions facin les ciutats accessibles i inclusives per a tota la ciutadania.

Apps per a tothom va començar el passat 18 de juny amb una sessió amb més de mig centenar de participants que, en finalitzar la jornada, van presentar 10 projectes. Al llarg de l’estiu, aquests participants i altres de nous, han pujat els seus projectes a la plataforma online de Smart City Hack en la qual estan rebent mentoria d’experts gratuïta per millorar les seves apps.

A la fi de setembre, quan acabi la competició online, el concurs haurà arribat a la seva fase més emocionant amb la selecció de les 10 millors apps i la final.

Apps per a tothom compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el de Sant Cugat; amb el suport d’OCU i amb BLE, SlashMobility, Servimedia i PC Català com a media partners.

Sobre Smart City Hack i Apps per a tothom

Smart city Hack i Apps per a tothom impulsen el dret a l’accessibilitat mòbil i web mitjançant la col·laboració entre la comunitat tecnològica i els ciutadans per crear noves aplicacions i incorporar a les que ja existeixen els conceptes de disseny i accessibilitat universal. El repte s’incardina entre dues grans metes: d’una banda complir amb els objectius de la Convenció de les Nacions Unides per als drets de les Persones amb Discapacitat, i d’altra, contribuir a millorar la xarxa mundial de smart cities, incorporant-hi el concepte de human cities.

Per ampliar informació podeu contactar amb el Gabinet de Comunicació de dotopen al mail maria@dotopen.com o al mòbil 676 838 111. També es poden seguir les novetats al Twitter @smartcityhack amb el hashtag #Appsparatodos

Col·laboradors