Llengües

#di_capacidad

#di_capacidad

Sota el lema #di_capacidad. Les TIC al servei de les persones, el dia 17 de novembre, se celebrarà una jornada participativa en Caixaforum Barcelona, per donar a conèixer el treball realitzat fins ara per l'Observatori de la Discapacitat Física (ODF), visibiltizar la situació a la qual s'enfronten les persones amb discapacitat, i mostrar quina és la realitat que viu el sector. L'acte coincideix, a més, amb el primer any de vida de l'Observatori.
Durant aquest acte, també faran públics els resultats d'un estudi sobre Discapacitat i noves tecnologies, realitzat per l'empresa GESOP, amb el suport de la Fundació Vodafone España i COCEMFE Catalunya. 

Així mateix, la trobada servirà per fer un reconeixement públic dels valors de solidaritat i altruisme a través del lliurament del  Premi Ricard Vaccaro a l'Ètica i Compromís Social. El premi, que celebra la seva primera edició, es promou des del col·lectiu de les persones amb discapacitat, però té com a objectiu reconèixer la trajectòria d'aquelles persones/entitats que destaquen per la seva contribució al bé comú, a la promoció dels valors de la solidaritat i treballen per visibilitzar i defensar els drets del col·lectiu.

Amb la jornada del mes de novembre l'Observatori vol definir, també, un punt comú entre els diferents actors (Administracions, entitats no lucratives del Tercer Sector, sector privat compromès amb polítiques RSC, etc.) per treballar de manera col·laborativa i establint sinergies que contribueixin a aconseguir una societat més inclusiva, respectuosa amb les diferències i els drets de les persones amb discapacitat, tal com marca la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides i el seu protocol facultatiu.

La idea d'impulsar l’ODF va néixer a finals de l’any 2012, en el marc de l'I Fòrum de la Diversitat Funcional que va impulsar i organitzar Amputats Sant Jordi (ASJ). Tres anys després i amb l’Observatori ja en marxa, aquest vol esdevenir una eina útil per tots aquells col·lectius i sectors implicats en l’àmbit de l’atenció i la promoció de la visibilitat social de persones amb discapacitat. També vol convertir-se en un instrument col·laboratiu, en xarxa i amb un full de ruta compartit que permeti crear sinergies entre els diferents implicats del sector per garantir els drets del col·lectiu.

Dia: 17 de novembre 2015 | 17.30 a 20.00 hores | Lloc: Caixaforum Barcelona (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona)

Més informació: 932 238 872 | http://observatoridiscapacitat.com/dicapacidad-les-tic-al-servei-de-les-persones

Inscripció oberta i gratuïta, places limitades!

Col·laboradors