Llengües

Díaz a Fandos: “Lideri la defensa i la promoció dels drets de les persones amb discapacitat”

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Díaz a Fandos: “Lideri la defensa i la promoció dels drets de les persones amb discapacitat”

La Comissió de de Qualitat de Vida, Igualtat, Joventut i Esports aprova per unanimitat la proposició del Grup Municipal Socialista (GMS) per a què, en el termini de quatre mesos, defineixi un pla d’acció urgent que permeti, la posada en funcionament dels equipaments per a persones amb discapacitat de forma imminent.

La regidora del Grup Municipal Socialista (GMS), Pilar Díaz  ha recordat que “el dia 3 de desembre commemorarem el Dia Internacional de la Discapacitat amb tot el que això suposa de reconeixement d’uns drets cap a les persones que tenen alguna discapacitat”. La regidora, amb dades del Departament de Benestar Social, del mes de juny del 2013, ha fet constar  que a Barcelona hi ha 132.559 persones amb discapacitat reconeguda de les quals, 70.772, tenen més de 65 anys.  “No podem afirmar que totes aquestes siguin demandants de places residencials però sí cal reconèixer la manca d’oferta de places residencials. Avui a Barcelona tenim una oferta de 800 places, xifra que equival  a un 1% de la població total, i que  posa de relleu la manca de places residencials per a persones amb discapacitat”, ha detallat la regidora del GMS.

Díaz ha recordat el compromís que expressava, el passat mes de juliol, la consellera de Benestar Social, amb les persones amb discapacitat, el dia que inaugurava 29 noves places de residència per a persones amb discapacitat física al districte de Ciutat Vella i en el que van estar presents la Tinent d’Alcalde, Maite Fandos i, l’alcalde Xavier Trias. “La proposició que portem avui fa referència a les 45 places concertades a Aspace. A les 30 places concertades a la residència Auxilia. A les 24 places concertades a la Fundació Paràlisi Cerebral i a les 60 places públiques a la residència Mas Sauró”, ha detallat Pilar Díaz. “Són 159 noves places, 4 equipaments que no poden ser utilitzades perquè la Generalitat no concerta places. Estem parlant d’uns equipaments pels quals és va fer una cessió de sòl públic per a la seva construcció i d’una inversió per part de les famílies. Molts esforços per a res, només per tenir uns equipaments tancats que costen més diners. El més greu de tot això, és la situació de moltes famílies que han arriscat el seu patrimoni, des de fa més d’un  any i mig, per avalar crèdits per a la construcció dels equipaments”, ha denunciat la regidora dels socialistes.

 “Aquestes famílies necessiten solucions. Som davant d’un tema de voluntat política que ha de respondre al model que Barcelona ha encapçalat durant 32 anys, un model que lidera la defensa i la promoció dels drets de les persones amb discapacitat”, ha demanat Diaz a Fandos.

 

 

 

 

Col·laboradors