Llengües

Beques per lluitar contra l'exclusió

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Beques per lluitar contra l'exclusió

Un total de vuit nens i nenes amb síndrome de Down han obtingut una beca per a la inclusió de Down Catalunya. Aquesta beca serveix per a que, durant tot aquest curs escolar (2013/2104), les seves famílies puguin pagar fins a un 80% del cost del servei de suport a l’escola que rep de la seva entitat. Tots aquests infants estan escolaritzats en centres ordinaris, i el seguiment i suport que reben de les seves entitats de referència és bàsic per aconseguir que aquesta escolarització tingui èxit.
 
El fons d’aquestes beques surt dels 5.000 euros recaptats mitjançant la campanya de micromecenatge “bequemperlainclusió”, que Down Catalunya i un grup de blocaires catalans vinculats a la síndrome de Down van dur a terme entre els mesos d’abril i maig d’aquest any. També hi van col•laborar més de 60 nens, joves i adults amb síndrome de Down, els quals van estar superant reptes esportius al llarg dels dos mesos de campanya per animar els ciutadans a fer un donatiu.
 
Per al repartiment de les beques, Down Catalunya ha tingut en compte la situació familiar de cada sol·licitant (composició familiar, situació laboral del pare i la mare, rendes, etc). Així, les famílies han hagut d’aportar tota mena de documentació, com la declaració de la renda o un informe dels seus serveis socials. Al final, segons els punts obtinguts per cada sol·licitant la quantia de la beca ha variat, des dels 180 euros (la més baixa) fins els 800 euros (les més altes).
 
Down Catalunya confia en poder mantenir aquests ajuts de cara al curs 2014/2015, i per això estudia accions per aconseguir recaptar novament aquests fons durant els propers mesos o fins i tot incrementar-los.
 
Via: Social.cat

Col·laboradors