Llengües

A Barcelona encara hi ha escoles que no són accessibles

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

A Barcelona encara hi ha escoles que no són accessibles

La regidora del Grup Municipal Socialista (GMS), Pilar Díaz, ha exigit al Govern municipal que elabori un informe que analitzi l’accessibilitat a tots els centre educatius de Barcelona”. Pilar Díaz ha recordat que encara hi ha 25 instituts i 79 escoles que no són accessibles.

Pilar Díaz, ha aconseguit que tots els grups del consistori municipal votin a favor de la proposició que ha presentat a la Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació celebrada aquest dimarts 19 de novembre, per la qual insta al Govern a lliurar, en un termini màxim de 3 mesos, un informe que analitzi l’accessibilitat a tots els centres educatius de la ciutat i contempli les mesures necessàries per adaptar aquells que ho necessitin, així com un calendari d’actuacions.

La regidora ha argumentat la necessitat d’aquest informe basant-se en la importància de garantir que tots els centres educatius siguin accessibles, tant pels alumnes com pels professionals i les famílies; i perquè encara hi ha centres que presenten barreres arquitectòniques que dificulten aquesta accessibilitat.

També ha explicat que “la Convenció de les Nacions Unides estableix que les persones amb discapacitat han de poder accedir a una educació primària i secundària inclusiva, gratuïta i de qualitat en igualtat de condicions amb els altres a la comunitat on visquin”. I, en aquest sentit, “per garantir aquesta escola inclusiva el primer que hem de fer és garantir l’accessibilitat”.

La regidora socialista ha recordat que “Barcelona sempre ha estat una ciutat que ha apostat de manera molt decidida per l’accessibilitat. El compromís i la tenacitat amb què hem treballat durant molts anys –en àmbits com el del transports públic -  fa que ara tinguem una de les ciutats més accessibles del món”.

 “El proper 3 de desembre celebrarem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Seria una bona manera de commemorar aquest dia amb una aposta clara de l’Ajuntament per facilitar l’accessibilitat a les escoles. La ciutat té uns comptes sanejats i té diners per fer inversions. Els proposem que aprofitin aquesta situació per invertir en accessibilitat. Per fer que Barcelona continuï sent capdavantera en accessibilitat”, ha conclòs Díaz.

Col·laboradors