Llengües

Amputats Sant Jordi llença una campanya per afavorir el turisme accessible aquest estiu

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Amputats Sant Jordi llença una campanya per afavorir el turisme accessible aquest estiu

  • L’associació vol promoure opcions d’oci i cultura que afavoreixin l’autonomia personal perquè tothom tingui dret a gaudir de les vacances
  • La campanya es basa en recomanacions de destinacions i activitats accessibles sota el hashtag #vacancespertothom

Comença l’estiu i l’època de vacances i totes les persones volem aprofitar per descansar, desconnectar i conèixer llocs, però no tothom ho pot fer en igualtat de condicions. És per això que l’associació Amputats Sant Jordi (ASJ), que treballa pels drets de les persones amb discapacitat física, llença una campanya a xarxes socials per promoure el turisme accessible en la temporada estival.

Sota el hashtag #vacancespertothom, Amputats Sant Jordi informarà sobre indrets i activitats accessibles perquè el seu teixit social disposi d’opcions per a aquest estiu. Aquesta informació es basarà en l’experiència de les associades i associats de l’entitat i de qualsevol que vulgui participar-hi.

Aquesta campanya forma part de la línia d’acció d’ASJ sobre oci i cultura accessibles que porta a terme durant tot l’any, en què l’associació ofereix a les seves persones usuàries sortides i activitats organitzades que faciliten l’accés i el gaudi de tothom. Durant l’estiu aquestes accions són més reduïdes, però volen que la gent no aturi la seva activitat i per això han creat aquesta campanya, com explica la Lorena Blanco, presidenta d’Amputats Sant Jordi: “Hem aconseguit que les nostres associades i els nostres associats siguin persones actives que fan excursions, van a museus, al teatre, al cinema... i volem potenciar-ho durant les vacances estivals i fer-ho arribar a la resta de gent amb discapacitat”.

La falta d’accessibilitat a molts espais turístics (des de platges, edificis o rutes a allotjaments o establiments de restauració) dificulta o directament impedeix l’experiència per a les persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda i aquesta limitació pot provocar que es quedin a casa i redueixin la seva activitat física i social, el que repercuteix negativament en la seva salut. “Nosaltres també tenim dret a fer turisme i a fer vacances, però el nostre ventall de possibilitats és molt més reduït. Anar a la platja, per exemple, és molt més complicat del que pot semblar, hem de saber abans quins serveis i característiques té o potser no hi podrem anar, perquè moltes no són accessibles”, assegura Blanco.

La campanya s’activarà coincidint amb la revetlla de Sant Joan i la temporada de vacances i durarà tot l’estiu. Qualsevol persona s’hi pot sumar fent servir el hashtag #vacancespertothom.

Col·laboradors