Llengües

Amputats Sant Jordi celebra la creació de la Targeta Europea de Discapacitat

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Amputats Sant Jordi celebra la creació de la Targeta Europea de Discapacitat

La Comissió Europea ha presentat una proposta legislativa per crear una targeta per a persones amb discapacitat que serà vàlida a tota la Unió Europea. Aquest carnet permetrà que les persones amb discapacitat mantinguin el tracte preferencial als serveis públics com els centres sanitaris i el transport, així com a esdeveniments culturals i esportius, entre d’altres, quan viatgin a l’estranger.

La creació de la Targeta Europea de Discapacitat és una de les iniciatives emblemàtiques de l’Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat 2021-2030 de la Unió Europea i també una de les més sol·licitades pel moviment de la discapacitat. Per aquesta raó, Amputats Sant Jordi celebra que aquesta iniciativa es faci realitat, ja que reforçarà els drets de les persones amb discapacitat a tot Europa, assegurarà condicions especials i un tracte preferent.

La targeta europea permetrà que més de 80 milions de persones amb discapacitat a Europa (4 milions d’ells a Espanya), tinguin avantatges i accés a bens i serveis en igualtat de condicions. Està previst que s’implanti previsiblement a partir de març de 2024 a través d’una transposició a la legislació nacional d’una directiva europea. Posteriorment, els països membre tindran un termini màxim de 18 mesos per implantar-ho. A partir d’aleshores es garantirà la llibertat de moviment de les persones amb discapacitat en igualtat de condicions a tota la Unió Europea.

D’altra banda, aquesta targeta no substitueix la Targeta Europea d’Estacionament per a persones amb discapacitat, sinó que serà complementària i es podrà utilitzar a totes les places de pàrquing reservades per a aquest col·lectiu a tota la UE.

Col·laboradors