Llengües

2 de cada 3 persones amb discapacitat confien en les noves tecnologies per millorar la seva qualitat de vida

2 de cada 3 persones amb discapacitat confien en les noves tecnologies per millorar la seva qualitat de vida

#digues_capacitat Les TIC al servei de les persones

Ahir dijous dia 17 de febrer a Torre Jussana dins del marc de la setmana del Mobile Word Congres , va tenir lloc la jornada #digues_capacitat Les TIC al servei de les persones , organitzada pel ODF ( Observatori Discapacitat Física ) amb la col·laboració de la Fundació Vodafone , l'Obra Social la Caixa, el CAB ( Consell d'Associacions de Barcelona ) , Cocemfe Barcelona i TMB ( Transports Metropolitans de Barcelona ) .

A les 17:00 hores va donar la benvinguda el Sr. Alfons Tiñena com a director del CAB a tots els assistents. Entre ells, membres del Congrés dels Diputats, del Parlament de Catalunya, del Departament de Salut, la Sindicatura de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, així com diferents associacions i fundacions totes elles compromeses amb l'àmbit de la discapacitat.

El Sr. Pau Vidal com a director de l'Observatori del Tercer Sector va presentar la vinculació que hi ha amb l'Observatori de la Discapacitat Física, seguit la Sra. Joana Sánchez en nom de Vodafone, va presentar el projecte que ha iniciat la Fundació Vodafone per formar i ajudar, dins del marc de les noves tecnologies, a les persones amb discapacitat. A continuació la Sra. Àngels Pont va exposar la metodologia de l'enquesta realitza per GESOP amb 1.039 persones amb discapacitat, destacant la importància de l'accessibilitat a les noves tecnologies, i finalment el Sr. Raül Cases de TMB, va presentar dues aplicacions de dispositius mòbils que ajuden a les persones amb discapacitat visual a moure per l'interior de les estacions de metro i a accedir amb facilitat a l'autobús.

Va clausurar l'acte la Sra. Pilar Díaz directora de l'Observatori Discapacitat Física incidint que 2 de cada 3 persones amb discapacitat confien en les noves tecnologies per millorar la seva qualitat de vida, entenent que és imprescindible la innovació i la formació digital.

En finalitzar l'acte es va servir a tots els assistents una copa de cava.

Col·laboradors