Llengües

Una cama biònica per millorar la mobilitat de les persones ampuatdes

×

Missatge d'error

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls a _menu_load_objects() (línia 579 de /var/www/vhosts/amputats-santjordi.org/httpdocs/includes/menu.inc).

Una cama biònica per millorar la mobilitat de les persones ampuatdes

Un article publicat a la revista científica Nature explica l'avanç aconseguit per l'equip del biofísic Hugh Herr: una pròtesi biònica connectada al sistema nerviós de persones amputades a través d'una interfície robòtica que els permet caminar més ràpidament i de forma més natural, a més de superar obstacles i pujar escales. Fins ara els peus biònics funcionaven amb moviments prèviament establerts, ara són capaços de fer-ho amb les ordres directes del cervell, la qual cosa permet el doble de velocitat.

Aquesta nova cama biònica està connectada, a través d'elèctrodes i un petit ordinador, a les terminacions nervioses dels músculs. Això fa possible que el cervell pugui moure-la com si fos una part més del cos.

S'ha realitzat un assaig clínic amb 14 persones amb una cama amputada per sota el genoll: set d'elles amb la nova cama biònica, connectada als nervis dels músculs de manera quirúrgica, i altres set persones amb pròtesis clàssiques, sense aquesta interfície.

La velocitat de marxa de les persones amb amputació que portaven aquesta pròtesi va ser un 41% superior a la del grup sense la interfície i equivalent a les dels no amputats. A més, el rendiment de la marxa d'aquests pacients va millorar en entorns del món real, inclosa la pujada d'arracades, escales i camins amb obstacles.


Col·laboradors